Hälsoveckan by Tyngre
A podcast by Tyngre - Tuesdays
170 Episodes
-
129. Är det värt det att ta kreatin?
Published: 7/23/2024 -
128. Är det dåligt med fröoljor?
Published: 7/22/2024 -
127. Ätfönster för kolhydraterna för typ 2 diabetiker
Published: 7/9/2024 -
126. Svenskar äter fortfarande för mycket socker, salt och mättat fett
Published: 7/2/2024 -
125. Tankar kring ”The End of Obesity”
Published: 6/25/2024 -
124. Nya D-vitaminrekommendationer från Endocrine Society
Published: 6/18/2024 -
123. Är det bra eller dåligt med jojo-bantning?
Published: 6/11/2024 -
122. Kan mer regelbundna måltider ge viktnedgång?
Published: 6/4/2024 -
121. Längre livslängd för typ 2 diabetiker med Ozempic
Published: 5/28/2024 -
120. Vikten efter fyra år med fetmamedicin
Published: 5/21/2024 -
119. Studier som utförs för att användas som marknadsföring
Published: 5/14/2024 -
118. Avsnittet om Andrew Huberman och tveksam vetenskapskommunikation
Published: 5/7/2024 -
117. 8 år efter hypen finns fortfarande inget konkret kring mat och tarmfloran
Published: 4/30/2024 -
116. Okända biverkningar från fetmamediciner
Published: 4/23/2024 -
115. Ultraprocessad mat och fler trafikolyckor
Published: 4/16/2024 -
114. Varför RCTs ofta ses som bästa evidens
Published: 4/9/2024 -
113. Vanliga frågor och missuppfattning kring koffein
Published: 4/2/2024 -
112. Gener, ultraprocessad mat och fetma
Published: 3/26/2024 -
111. Hur du läser en ingrediensförteckning och näringsvärdetabell
Published: 3/19/2024 -
110. Toppar av blodsocker, blodfetter och inflammation efter en måltid
Published: 3/12/2024
I Hälsoveckan by Tyngre snackas det om viktiga och oviktiga ämnen relaterade till kost, hälsa och träning. Medverkar gör dietisterna Linnea Bärebring (PhD) och Erik Dunåker samt fysioterapeuten Jacob Gudiol (MSc). Introt är skapat av Amadeus Hedlund